É: 47⁰40'47" K: 16⁰37'09"

Hűsítő nyáreste a teraszon, világmegváltó baráti beszélgetések, üdítő rosé a borospohárban, mindent betöltő friss gyümölcsillat. Teljes harmónia. Erről az életérzésről a Pihenőkereszt közelében lévő Taschner borház sokat tudna mesélni.

A Taschner famíliáról Sopronban és környékén sokan tudják, hogy több generációra visszavezethető poncichter ősökkel büszkélkedhet, ahol apáról fiúra szálló örökségként maradt fenn a szőlőtermesztés és a borkészítés tudománya.

 A vendégek mielőtt elmerülnének a finomabbnál finomabb borok és pezsgők élvezetében, megtekinthetik a korszerű technológiával felszerelt pincét, ahol a gondos szőlőművelés által biztosított szőlőt a bor fajtájának, jellegének megfelelő hagyományos vagy reduktív módon dolgozzák fel, érlelik tovább. A világos, 64 fős borbemutató terem mellett, egyedülálló panoráma kényezteti a borház tágas erkélyéről a látogatókat, akik a hibátlan, magas élvezeti értékű borokból haza is vihetnek, amelyeket ízléses, egyedi palackokban kínálnak a Vinotéka részlegben.


cím: 9400 Sopron, Balfi u. 164.
telefon: 99 506 605    20 931 52 25
e-mail: info@taschner.hu      
web: www.taschnervin.hu

Borfajták:
Korai piros veltelini, Irsai Olivér, Zöld Olivér, Kékfrankos rosé, Zweigelt, Kékfrankos classic, Kékfrankos Weidengrund, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Cuvée Fidelissima, Merlot

Specialitás:
CharDonna habzóbor, Zöld Olivér, Irsai Olivér pezsgő, Chardonnay pezsgő

Termőterület: 20,7 ha
Kogl dűlő, Frauen Händeln Dudles, Edles, Warme Infried, Gauer, Ranisch, Glaser, Lange Weidengrund, Preischler, Scheibel, Tiefenweg

Nyitvatartás:
Hétfő-péntek 8:00-18:00, ezen kívül bejelentés alapján